Sata puistoo, tuhat maskii ainakin

Koronakevät on vaikuttanut kaikkien elämään, mutta etenkin meidän fuksien syksyyn. Kun opiskelut alkoivat, oli melko monelle epävarmaa se, tullaanko opiskelu järjestämään luentosaleissa vai Zoomissa, tullaanko tapahtumia järjestämään ollenkaan, ja ehditäänkö nähdä yhtäkään fuksikaveria ennen uutta lockdownia.

Onneksi syksyllä ehdittiin tapahtumia järjestää, vaikkakin lähinnä puistoissa. Helsingin puistoista tutuksi ovat tulleet ainakin Ruttopuisto, Esplanadi, Kaisaniemen puisto sekä Tervasaari. Yhteenlaskettuna puistoissa olemme viettäneet yhteensä 13 iltaa.

Mitä pidemmälle syksyä päästiin, sitä enemmän alkoi ilmestyä koronatapauksia ja sen myötä koronarajoituksia. Etätapahtumat yleistyivät. Olemme viettäneet juomapeli-iltaa Zoomissa, ekskursiot ovat olleet netissä ja 3-vuotiasta Valta ry: täkin juhlittiin etänä. Myös luennot ovat olleet Zoomissa. Yhteensä etätapahtumia on ollut kymmeniä, Zoom-luentoja toistakymmentä.

Turvasuosituksia on toki noudatettu. Käsidesiä meillä on kulunut litroittain. Hauskaa on voinut pitää myös rajoituksien lomassa. Olemme esimerkiksi pienellä fuksiryhmällä kiertäneet ympäri Helsingin keskustaa suorittamassa fuksipassikohtia. Hittiputkeakin on kuunneltu ainakin kolmekymmentä kertaa, mikä on huomattavan suuri saavutus ottaen huomioon, että Hittiputki kestää 9 minuuttia 20 sekuntia. Mutta faktahan on se, että ei ole polvin tapahtumaa ilman Hittiputkea.

Ilmassa on kaikesta hauskanpidosta ja tutoreiden ja ainejärjestöjen hienoista ponnisteluista huolimatta ollut välillä pettymyksen ja ahdistuksen tuntua, kun etäluentojen toteutus on välillä vähän sakannut ja huoli siitä, näkeekö kavereita vielä ennen joulua, on noussut pintaan. Polvin fuksien metsäretkellä ainakin meistä tuntui siltä, että reissu taitaa olla viimeinen tämän vuoden livetapahtuma. Näillä näkymin se viimeiseksi tapahtumaksi jäikin.

Onneksi ainakin tällä hetkellä vielä saa nähdä ystäviä, ja sekä fuksit että ainejärjestöt ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja keksineet mitä luovimpia tapoja luoda hyvää yhteishenkeä – hyvänä esimerkkinä esimerkiksi yksi fuksien etäpeli-ilta, jolloin pelasimme Among Usia monta tuntia. Among Usia onkin tullut pelailtua yömyöhään, pienellä kyselyllä saimme laskettua, että pelitunteja on kertynyt ainakin 126,7.

Myös alkoholia on kylminä pimenevinä syysiltoina tullut nautittua fuksein kanssa, pienellä laskutoimituksella laskettuna alkoholin määrä on 317 galloonaa. Uskaltauduimme myös yksi lokakuun ilta baariinkin – luonnollisesti maskit naamassa.

Kaiken kaikkiaan fuksisyksy on ollut hyvin onnistunut. Uusia ystävyyssuhteita on solmittu, sillä mikä lähentäisi paremmin kuin puistossa värjöttely vesisateessa tai Zoom-luennoilla professorin maskifiltterin kommentointi.

Ruth Erkkilä ja Lyydia Laukkanen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *