Fuksisyksy kolmannessa polvessa

Fuksisyksy vetelee viimeisiään ja tentit ovat jo tämän vuoden osalta ohi! Niinpä on myös aika startata Vallan fuksiblogi, jossa uudet fuksit Anna Enbuske ja Pilvi Virtanen kirjoittavat fiiliksiään uusista opinnoistaan ja opiskeluelämästä. Ensimmäisessä blogissa päästään kurkistamaan hieman, ketä kirjoitusten takana tänä vuonna on!

Kuka olet?

Anna: Mie oon 22-vuotias ja oon kotosin Rovaniemeltä (tulee minun kans jutellessa varmasti heti selväksi). Tykkään esimerkiksi Marimekosta, metsästä ja soul-musiikista. Opiskelujen ohella teen myös työkseni viestintää ja harrastan partiota. Oon enemmän punkku- kuin valkkari-ihmisiä ja kuuluisin Tylypahkassa ehdottomasti Puuskupuhiin. 

Pilvi: Mä oon 21-vuotias ja asun tällä hetkellä Kalasatamassa. Oon kuitenkin asunut koko lapsuuteni Tuusulassa ja vietän siellä edelleen melko paljon aikaa. Rakastan matkustelua, punkkua ja Milan Kunderan romaaneja. Toivon, että saisin asua Roomassa jonain päivänä.

Miten päädyit opiskelemaan polviin?

Anna: Olin vielä abivuonna ihan varma, että minusta tulee psykologi, mutta onneksi hain “varavaihtoehtona” myös opiskelemaan viestintää. Kesken abikevään kiinnostus psykaan lässähti realismin iskiessä, mutta onneksi Mediayhteiskunta sai minut aidosti kiinnostumaan viestinnästä ja päätin hakea seuraavana vuonna polviin. Pari kertaa läheltä liippaamisen jälkeen omalla kohdalla “kolmas kerta toden sanoo” -lausahdus piti paikkansa. Valmennuskurssin kävin kahtena vuonna, ja itse asiassa Pilvin kans tunnetaanki tältä jälkimmäiseltä!

Pilvi: Muistan, että yläasteella toiveammattini oli ihmisoikeusjuristi. Myöhemmin lukiossa kuitenkin ymmärsin, että Valtsika voisi varmaan olla se mun juttu. Valmistuin Ressun lukiosta vuonna 2017, jonka jälkeen suuntasin seikkailemaan maailmalle. Päätin hakea opiskelemaan Polviin kahden ulkomailla vietetyn välivuoden jälkeen, ja opiskelupaikka napsahti onnekkaasti ekan yrityskerran jälkeen. 

Mikä oli tsemppibiisisi pääsykoekevään aikana?

Anna: Eminemin Lose Yourself! Monien puheiden perusteella klassikkobiisi valtsikalaisten pääsykoekeväässä. Legendan mukaan just ennen pääsykoetta pitää myös kuunnella tää, että pääsee sisälle – toimi myös omalla kohdalla!

Pilvi: Kuuntelin paljon Imagine Dragonsin ja Coldplayn biisejä ennen pääsykoetta. Mulle ei siis muodostunut vain yhtä tsemppibiisiä!

Millaista opiskelu on ollut?

Anna: Välillä vähän raskasta, mutta yleisesti ottaen mielenkiintoista! Hain polviin nimenomaan sen takia, että yhteiskunnallisten teemojen taustat ja syyt kiinnostaa, mutta toisaalta viestinnän vaikutus tähän kaikkeen. Jo tokalla viikolla tuli Hanna Wassin luennolla sellainen olo, että oon ihan oikeassa paikassa. Toki lukemista ja kirjoitustehtäviä on aika paljon, mutta niistäkin selviää, kun ei stressaa turhaa!

Pilvi: Ajoittain melko työlästä. Myös mun mielestä Hanna Wassin luennoilla tuli semmoinen olo, että ei vitsi täällä on mahtavaa opiskella. Omaa opiskelua on auttanut aikatauluttaminen, sillä haluan pitää kiinni vapaapäivistä. 

Mikä on ollut fuksisyksynä parasta?

Anna: Ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen! Tapahtumista suosikki on ollut Median vuosijuhlat ja niiden jatkot.

Pilvi: Täällä on niin paljon ihania tapahtumia ja uusia kiinnostavia ihmisiä! Tapahtumista mieleenpainuvimmat ovat olleet mm. fuksiaiset, kymppisitsit ja VOOn risse. 

Oletko ajatellut lähteä järjestötoimintaan mukaan?

Anna: Lähdin jo fuksisyksynä vähän hetken mielijohteesta mukaan valtsikan speksin lavastusvastaavaksi, kun vastaava oli vielä hakusessa! Lisäksi toimin ensi vuonna Median hallituksessa yhdenvertaisuusvastaavana ja toisena opintovastaavana. 

Pilvi: Oon lähtenyt mukaan vasta virkailijan roolissa. Ajattelin fuksivuoden ajan vielä pohtia, mikä olisi mulle paras järjestö. 

Oletko jo miettinyt, mikä opintosuunta sinua kiinnostaa eniten: politiikan ja organisaatioiden tutkimus (polorg), viestintä vai maailmanpolitiikka?

Anna: Alunperin hain polviin erityisesti viestinnän perässä, mutta nyt myös polorg on alkanut kiinnostaa! Koska kahta opintosuunnista opiskellaan kuitenkin melkein yhtä paljon, en ole ottanut hirveästi stressiä siitä, onko pääaine lopulta viestintä vai polorg, vaikka viestintää ykkösenä toivonkin edelleen.

Pilvi: Oon tällä hetkellä eniten kiinnostunut maailmanpolitiikasta. 

Minkä vinkin haluaisit antaa tuleville fukseille syksystä selviytymiseen?

Anna: Muista välivesi. Ja pidä huoli, ettet ompele haalareiden lahjetta tai taskua vahingossa kiinni.

Pilvi: Ei kannata stressata liikaa Politics-kirjan tenttimistä. Suosittelen tässäkin asiassa luottamaan perinteiseen yhteistyöhön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *