Fuksivuoden kohokohtia

Ensimmäinen opintovuosi alkaa lähestyä loppuaan. Vuosi on mennyt uskomattoman nopeasti, ja halusin tulla vielä kertomaan kuluneen vuoden kohokohdista teille – toivottavasti saatte postauksesta vähän ylimääräistä lukumotivaatiota viimeisille lukuviikoille!

Vuosi on pitänyt sisällään paljon opiskelua, mutta sitäkin enemmän kivoja tapahtumia ja uusia ystäviä. Jokaisen fuksivuosi on erilainen, ja vuoden mittaan ihmiset löytävät juuri ne itselleen mielekkäät jutut – vapaus valita ja tehdä itseään kiinnostavia asioita on mielestäni paras asia yliopiostossa! Syksyllä Valtsika vaikutti lukemattomien kurssien, tapahtumien ja ihmisten sekamelskalta, joka on hiljalleen selkeytynyt hieman vähemmän sekavaksi kokonaisuudeksi. Kerron teille nyt omasta mielestäni parhaista jutuista, mitä kuluneen vuoden aikanana on ehtinyt tapahtumaan ja mihin olen itse lähtenyt mukaan.

             

Hallitustoiminta

Ehdottomasti yksi siisteimmistä jutuista, joihin yliopistossa tarjoutuu mahdollisuus tutustua! Aloitin yhden ainejärjestömme, VOOn hallituksessa taloudenhoitajana vuoden alussa. Hallitustoiminnassa pääsee järjestämään jäsenistölle mahtavia tapahtumia, ekskursioita ja kehittämään koulutusohjelmia sekä järjestön toimintaa. Lisäksi tutustuu mahtaviin ihmisiin ja saa kokemusta myös rennosta kokoustamisesta, yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyvistä asioista ja esimerkiksi taloudenhoitajana kirjanpidosta. Hallitustoimintaan voi lähteä mukaan virkailijana tai hallituksen varsinaisena jäsenenä – virkailijana toimiminen on hyvä keino tutustua toimintaan ja osallistua omien mahdollisuuksien mukaan.

Järjestömme on tänä keväänä ehtinyt järjestää jo monta ekskursiota, sitsejä ja vuosijuhlat. Seuraavaksi järjestämme yhden valtsikan vapputapahtumista, jota en malta odottaa! Opiskeluvuosi huipentuu vappuun, jolloin saa vetää punaiset haalarit päälle monta päivää (tai viikkoa) peräkkäin…  

Meillä on polvissa kolme ihanaa ainejärjestöä – Media, Valta ja VOO – joista jokaisessa on ihania ihmisiä ja mahtava tekemisen meininki. Järjestöihin pääsee tutustumaan paremmin niin nettisivujen kuin Instagramin kautta. Toivottavasti jäsenistömme täydentyy ensi vuonna uusilla, innokkailla fukseilla!

 

Speksi

Speksi on opiskelijoiden oma näytelmä, johon kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan, mikäli näytteleminen, laulaminen, soittaminen, tuottaminen tai taustatiimeissä puuhailu kiinnostaa. Itse olin maskeeraustiimissä, mikä oli mukava tapa tutustua speksiin näin ensimmäisenä vuonna. Speksi vie paljon aikaa erityisesti, mikäli on esimerkiksi näyttelijä, tanssija tai bändissä mukana. Kokemus on kuitenkin sen arvoinen, sillä speksissä on mahdollisuus tutustua mahtaviin ihmisiin oman koulutusohjelman ulkopuolelta ja haastaa itseään – minulla ei ollut mitään kokemusta maskeerauksesta tai teatterista, mutta viikko teatterilla speksaajien kanssa opetti paljon! Erilaisia tehtäviä on paljon, eli vaikkei lavalle hauaisikaan, speksissä on mahdollista olla mukana monessa eri roolissa.

Valtsikan speksin fiiliksiä voi käydä katsomassa täältä!  

Tuutorointi

Vaikka tuntuu, että on itse vasta aloittanut yliopisto-opiskelun ja opettelee vielä kaikkia opiskeluun liittyviä kaytäntöjä ja kiemuroita, on kohta aika tuutoroida uusia fukseja! Viime vuoden tuutorit tekivät mahtavaa työtä auttaessaan meidät alkuun opinnoissamme – ensi vuonna halutaan tehdä vähintään sama teille! Meitä on syksyllä suuri joukko niin tämän vuoden fukseja kuin vanhempiakin opiskelijoita ohjaamassa ensi syksyn fukseja opiskelujen alkuun. Odotan innolla, että pääsemme järjestämään toivottavasti juuri sulle tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan uusiin opiskelukavereihin ja valtsikan upeaan fiilikseen!

Muistakaa seurata Instagramissa Polvituutorit – tiliä! Siellä voi myös laittaa meille viestiä, kysymyksiä, terveisiä ja toiveita kaikesta koulun aloitukseen ja pääsykokeisiin liittyvästä. Lisäksi jaamme Instassa lukuvinkkejä, omia kokemuksia pääsykoeurakasta ja tarinoita siitä, kuinka päädyimme polviin opiskelemaan.

Paljon jaksamista Rosanvallonin pänttäämiseen! Pitäkää itsestänne huolta, levätkää ja uskoa itseenne! Toivottavasti nähdään kaikki teidät pääsykoebileissä 8.5. ja syksyllä opintojen parissa <3  Tuuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *